Stefanović: Napadnuti aktivisti SNS, DS i SPS u Mionici

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je danas u prepodnevnim časovima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja, i istakao da je takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo.

Stefanović je rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših telesnih povreda od strane NN lica.

Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

Kako je rekao Stefanović, ovakvo ponašanje u izbornom danu je potpuno nedopustivo.

“Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u Opštini Mionica da će policija preduzeti najoštrije potrebne mere da održi javni red i mir”, rekao je Stefanović.

Kako je poručio ministar policije, niko neće biti povlašćen zbog pripadnosti bilo kojoj političkoj opciji.

On je istovremeno pozvao i apelovao na sve ljude i sve one koje učestvuju u izbornom procesu da se sve sprovede u skladu sa zakonom i na miran način.

SNS: KANDIDAT DEMOKRATA NAPAO AKTIVISTE SNS

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tvrdi da je danas kandidat demokrata za predsednika opštine Mionica gde se održavaju lokalni izbori napao aktiviste Srpske napredne stranke.

“Čovek za koga navodno tvrde da je pretučen ranije je tukao odbornika Nove Srbije i poznat je po nasiliničkom ponašanju, a danas je napao naše aktiviste u selu Nanomir, fizički ih je napao, nasrnuo na njih, oni su radili kampanju, odnosno pozivali su naše birače da glasaju”, rekao je Đukanović novinarima u skuspstini, ne navodeći ime osobe o kojoj je reč.

“On ih je napao na terenu, ljudi su se branili, došlo je do tog incidenta. Inače, on je poznat po nasiliničkom ponašanju, čudi me da dosada nije bio procesuiran. Danas je očigledno ponovo pokazao svoje nasilništvo tako što je napao aktiviste SNS”, dodao je on.

Đukanović je rekao da i u selu Đurđevac u oštini Mionica, trenutno interveniše policija jer je, kako tvrdi, “kandidat za odbornika DS inače poznati nasilnik iz tog sela upao na biračko mesto, pretio da će da razbije kutiju ukoliko neko glasa za SNS”.

“Očigledno je da se u Mionici dešavaju cudne stvari. Da li to neko iz očaja radi što ne može tamo dva glasa da osvoji nije nam jasno, ali ako je nekome u interesu da sprovodi nasilje, to radi očigledno DS. Pozivamo nadležne organe da reaguju I da građani Mionice mogu na miran I demokratski način da izlaze na izbore”, rekao je Đukanović.

Đukanović je u trećem obraćanju novinarima rekao da se incidenti u Mionici dešavaju iz časa u čas, te da je primio informaciju da su članovi DS, njih šestoro, a među njima i supruga kandidata DS za predsednika opštine, upali u prostorije SNS i pokušali da izazovu incident.

Na pitanje da li zbog incidenata očekuje poništavanje izbora, Đukanović je rekao da očekuje da će se “sve do kraja sprovesti na fer I demokratski način”, I da je još uvek rano da se o tome govori.

“Međutim ovakvi incidenti nam pokazuju da neko želi da izazove možda I prekid izbora, a zašto to neko radi, možda bi najbolje bilo njih da pitate”, zaključio je on.

Poslanik Demokratske stranke Goran Ćirić prethodno je rekao novinarima u skupštini da se danas dogodilo vise napada na aktiviste te partije u Mionici gde se održavaju lokalni izbori i tvrdi da je grupa aktivista SNS pretukla kandidata demokrata za predsednika opštine Mionica Milana Gavrilovića.