Stefanović: Policija zna gde se ko nalazi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je, komentarišući medijske napise da je Dragoslav Kosmajac, koga mediji dovode u vezu sa trgovinom narkoticima, napustio zemlju, rekao da 'policija zna gde se ko nalazi'.

– Policija pažljivo prati i raspolaže svim činjenicama i upravo da ne bismo napravili bilo kakvu grešku u istrazi i u koracima, ne mogu da vam kažem konkretni podatak, ali znamo sve činjenice, i gde se ko nalazi i sve ostalo – rekao je Stefanović.

On je u naselju Busije kod Ugrinovaca, gde je danas otvorio manifestaciju Peti krajiški otkos, nije mogao da odgovori na pitanje da li se priprema optužnica protiv Kosmajca.

– Za sada ne raspolažem takvim saznanjima da bih mogao da vam kažem detalje – rekao je Stefanović.

Predstavnici medija interesovali su se i za promene u MUP-u, posebno za imena ljudi koji će doći na čelo policijskih uprava, ali Stefanović, iako su, kako je rekao u toku razgovori na tu temu, nije mogao da iznosi detalje.

– Mogli ste da vidite da je imenovan gospodin Rebić za načelnika Uprave saobraćajne policije. Taj proces ide, biram one ljude koji dugo rade svoj posao i koji će da ga rade na najozbiljniji moguć način – kazao je Stefanović.

Sa Rebićem je, kako je dodao, već razgovarao o očekivanjima koja ima od njega, pre sve na planu bezbednosti saobraćaja.

– Ja sam već razgovarao sa gospodinom Rebićem i rekao mu da očekujem smanjenje broja žrtava na našim putevima. Ragovarali smo i o mogućnosti za donošenje novog zakona i pooštravanju kontrola na putevima – kazao je Stefanović.