Stefanović: Pronađen dron koji je nosio zastavu, Albanci planirali nerede

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je pronađen dron kojim je zastava takozvane Velike Albanije spuštena na stadion tokom utakmice reprezentacija Srbije i Albanija i da istraga pokazuje da plan albanske strane bio da izazovu nerede.

Sve činjenice u vezi sa istragom političke provokacije i isticanja zastave na fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije ukazuje da je isključivi krivac albanska strana koja je time želela da isprovocira srpske navijače.

– Očigledno je da im je plan bio da izazovu nerede na stadionu. Izjave čelnika albanske Vlade ukazuju da su znali da se takva provokacija sprema, jer oni u potpunosti opravdavaju ponašanje svih lica koja su u tome učestvovala – rekao je Stefanović.

On je istakao da Albanija očigledno još nije spremna da se priključi evropskoj porodici država.

– Ako Albanija misli da su evropske vrednosti, vrednosti takozvane „Velike Albanije” onda Republika Srbija ni po koju cenu ne može da ih deli, zato smatram da oni nisu dovoljno zrela država da se priključi evropskoj porodici – izjavio je on.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao i da je policija pronašla dron koji će biti upućen na veštačenje kako bi se odredio proizvođač, kao i gde je kupljen.

Stefanović nije mogao da potvrdi da li je bespilotna letelica pronađena u Pančevu, kako je pisao Kurir.

List je objavio i da je osoba kod koje je nađen dron privedena i da je trenutno na saslušanju u policiji.

Stefanović je naglasio i da će MUP dostaviti kompletan izveštaj nadležnom tužilaštvu nakon čega će državni organi odrediti dalje korake.