Ministar unitrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ponovio je danas da dokumenta koje je objavio zaštitnik građana Saša Janković o napadu na premijerovog brata Andreja Vučića nisu stav njegovog ministarstva.

– Saša Janković je pogrešio. Sledeći put kad bude imao pitanje vezano za MUP može da nas pozove. Pojasnićemo mu šta znači dokument koji smo mu poslali. Ne može Zastitnik građana da tvrdi da je nešto stav MUP-a, kad ja kažem da nije – rekao je on novinarima u Palati Srbija nakon potpsivanja sporazuma MUP-a i Ministarstva finansija o
saradnji.

Kako je istakao Stefanović, deo koji je zanimljiv Zaštitniku građana je sublimirani izveštaj pripadnika Žandarmerije koji su učestvali u tom incidentu, koji je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i na osnovu kojeg je porenut disciplinski postpak.

– Je l’ tako gospodine Božoviću? – upitao je ministar unutrasnjih poslova komandatna Žandarmerije, koji se nalazio sa njegove leve strane.

– Evo može gospopodin Boživić da vam objasni – dodao je Stefanvić, nakon čega je komandatnt Žandarmerije potvrdio njegove navode.

Božović je objasnio da se radi o zaključku o pokretanju disciplinskog postupka pritiv žandarma, koji je potpisao nakon istrage i izjava pripadnika Žandarmerije koji su učestvovali u tom incidentu i analize snimaka Televizije N1.

Stefanović je prethodnio rekao da j je Sektor unutrašnje kontrole sproveo istragu o tom incidentu i da je dao svoje mišljenje, na osnovu koje je podneta prijava protiv sedam žandarma.

– Mi smo svoj posao završili i taj slučaj predali Tužilaštvu. Mi više nećemo učestivati u ovome,mi smo rekli šta imamo – rekao je ministar unutrasnjih polsova Nebojša Stefanović.

Ombudsman Saša Janković je juče objavio deo dokumenata MUP-a o incidentu tokom Parade ponosa u Beogradu 28. decembra prošle godine, na osnovu kojih je podneo krivičnu prijavu protiv dvojice pripadnika Vojne policije.

Na sajtu www.ombudsman.rs objavljeni su zaključci o pokretanju disciplinskog postupka koje je potpisao komandant Žandarmerije Milenko Božović i izveštaj Sektora unutrašnje kontrole MUP-a o izvršenim proverama po zahtevu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u
Beograd.

Kako se navodi, zaštitnik je povodom ranije izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da navodi koje je Janković izneo o incidentu postoje samo u izjavama sedmorice pripadnika Žandarmerije protiv kojih je Sektor unutrašnje kontrole u MUP-u
podneo prijave, objavio „samo deo dokumenata” MUP-a koji nisu označeni stepenom tajnosti.loading...