Direktor Poreske uprave Srbije Marko Marinković predvodio je i prethodne noći grupu poreznika, beogradske policije i pripadnika Bezbednosno informativne agencije (BIA), kako bi kontrolisali pet najpoznatijih prestoničkih striptiz klubova.

Ovakvi ugostiteljski objekti su i petkom iza ponoći slabo posećeni. Devojke koje su zaposlene u ovim klubovima, oskudno odevene, nisu imale volje da komentarišu kako se vode poslovi na takvim mestima.

– Dajemo fiskalne račune, kao i svi drugi – kratko su reporteru Tanjuga rekle dame zaposlene u lokalu u samom centru Beograda, u kojem je inače, na karti pića ponuđena i usluga privatnog plesa, uz cenu od 6.200 dinara.

Poreznike koji su “češljali” knjige i poslovnu dokumentaciju, čuvala je interventna ekipa MUP-a Srbije, dok su se pripadnici BIA postarali za bezbednost svih “kontrolora”.

Poreznici su tokom noćašnje kontrole kazali reporteru Tanjuga da planiraju zajedničke akcije i saradnju državnih organa i ubuduće, a biće kontrolisani svi objekti gde procene da poreski prekršaji postoje.

“Palo” i hapšenje

U sinoćnjoj akciji slučajno je uhapšen jedan menadžer kluba, za koga se ispostavilo da je zbog ranijih prekršaja na policijskoj poternici.loading...