Suspendovana petorica žandarma koji su tukli Vučićevog brata

U niškom odredu Žandarmerije suspendovano je pet pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Andrej Vučič.

Da su petorica žandarma niškog odreda Žandarmerije koji su pretukli Andreja Vučića suspendovani, potvrdio je za Danas i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

On je dodao da je istraga još uvek u toku, ali nije odgovorio gde se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.

Osim MUP-a istragu o ovom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbednosna agencija (VBA).

– Vojna policija i VBA prikupljaju informacije o incidentu koji se dogodio u nedelju tokom Parade ponosa kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića i pripadnike Bataljona vojne policije specijalne namene “Kobre” koji su tom prilikom bili u njegovoj pratnji – izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

On je dodao da neće davati nikakve izjave o tom događaju dok se istraga ne završi. Ministar je objasnio da su pripadnici “Kobri”, koji su deo obezbeđenja premijera Srbije, u nedelju pošli kao pratnja Andreja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta zbog situacije koja je toga dana vladala u Beogradu.

– Nisam ovlašćen da dajem bilo kakve izjave na ovu temu, to može samo Biro. Mogu samo da kažem da radimo na utvrđivanju činjenica u vezi sa ovim slučajem – rekao je za Danas i komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić.

On nije želeo da odgovori na pitanja da li su pripadnici Žandarmerije koji su učestvovali u intervenciji suspendovani do okončanja istrage, kao ni da li je tačno da je Žandarmeriji oduzet snimak početka intervencije, na kojoj je snimljen i povod za nju.

Podsetimo, tvrdilo se da je Žandarmerija imala disk na kojem je snimljeno ponašanje premijerovog brata i reakcija njenih pripadnika na samom početku intervencije.

Međutim, u pisanoj izjavi Andrej Vučić demantovao je „kao notornu laž” novinske napise da su pripadnici Žandarmerije u nedelju, tokom Parade ponosa, brutalno pretukli njega i još trojicu ljudi u njegovoj pratnji zato što su odbili da se legitimišu.