Sutra normalizacija snabdevanja Lazarevca strujom

Elektromreže Srbije saopštile su danas da se potpuna normalizacija snabdevanja Lazarevca električnom energijom, nakon što je u olujnom nevremenu srušeno 10 dalekovodnih stubova, može očekivati u toku sutrašnjeg dana.

U saopštenju se navodi da je snažno olujno nevreme juče u popodnevnim i ranim večernjim časovima srušilo deset dalekovodnih stubova na 110 kilovoltnim trasama, zbog čega je ugroženo snabdevanje Lazarevca električnom energijom.

Ekipe Elektromreže Srbije su sve vreme na terenu i čine sve da se napajanje električnom energijom što pre normalizuje, navodi se u saopštenju.

Tokom noći, struju su u Lazarevcu imali samo prioritetni potrošači i centralni delovi te beogradske opštine.

Precizirano je da su zbog snažnih udara vetra pala dva stuba na dalekovodu Lazarevac – Slovac, tri stuba na dalekovodu Lazarevac – Kolubara, po jedan stub na trasama Aranđelovac – Kolubara i Aranđelovac – Mladenovac, kao i tri stuba na dalekovodu Smederevska Palanka – Smederevo.

Ekipe Elektromreže Srbije tokom cele noći intenzivno su pregledale i ostale dalekovodne pravce.

Da bi se snabdevanje električnom energijom što pre normalizovalo, ekipe Elektromreže Srbije koristiće i nedavno nabavljene montažne dalekovodne stubove za havarijske situacije, čijom primenom se u kritičnim situacijama poput ove značajno smanjuje period u kojem su građani bez struje.