Tadić o razgovoru sa DS-om: Prvo da vidimo šta je ideja stranke, pa rešenje

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić izjavio je danas da će na razgovorima sa Demokratskom strankom prvo videti šta je ideja te stranke u vezi sa Vladom Vojvodine, a onda raditi na rešenju.

“Mi smo vodili privatni razgovor, Pajtić je rekao da želi da vidi NDS u novom sastavu Vlade Vojvodine, a u kom obliku ćemo videti na sutrašnjim razgovorima. Želim da vidim šta je ideja DS, a tek onda ćemo da vidimo šta je rešenje”, kazao je Tadić za televiziju B92.

On je kazao da će od predsednika Demokratske stranke sutra čuti “njegovo viđenje funkcionisanja važnih institucija”.

Prema njegovim rečima, NDS danas u prve razgovore o Pokrajinskoj vladi sa Savezom vojvođanskih Mađara ulazi “sa potpuno praznim papirom”.

“Dobro je obaviti sve razgovore sa mogućim koalicionim partnerima, da vidimo šta je rešenje, jer je očigledno da se u Vladi Vojvodine dešava negativan proces, pad investicija i privrednog rasta, zato ćemo danas razgovarati sa Savezom, a sutra sa DS”, dodao je bivši predsednik Srbije.

Povodom ranije izjave da i bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora biti pozvan na odgovornost kada je reč o borbi protiv narko kartela u Srbiji, Tadić je kazao da se ta izjava odnosi na poslednje dve i po godine.

“Pričamo o poslednje dve, dve i po godine, jer je u vreme kada sam ja bio predsednik Srbije postojala borba protiv narko-kartela, tada je zaplenjeno 5,7 tona kokaina. Dačić se nije bavio time tada, jer je to radila Služba državne bezbednosti”, objasnio je on. Kako je objasnio, tada policija nije reformisana, zato što Srbija ima probleme sa reformisanjem sektora, što je i ralog za razgovore sa potencijalnim koalicionim partnerima.