Tadić pao u depresiju zbog lošeg rezultata

Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke, pao je u depresiju jer je nezadovoljan ishodom proteklih izbora, piše Kurir.Iako je NDS formiran tri sedmice uoči izbora,u koaliciji sa Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i LSV Nenada Čanka uspeo je da osvoji 5,7 odsto,a Tadić to smatra lošim rezultatom.

Bivši predsednik Srbije se, kako saznajemo, duboko razočarao jer je očekivao dvocifreni rezultat, to jest podršku građana od makar 10 odsto.

– Tadić je bio u čudu, on je očekivao da ćemo osvojiti preko 10 odsto na parlamentarnim izborima. U ponedeljak (dan posle izbora) bilo je strašno, pao je u depresiju, ponašao se iracionalno. Govorio je „ovo je katastrofa, loše smo prošli na izborima”. Ali svestan je realnosti i kako dani odmiču, sve je bolje – kaže izvor Kurira blizak Tadiću.

Nezadovoljstvo Tadića bilo je primetno i tokom izborne noći u sedištu NDS. Kad su saopšteni preliminarni rezultati, Tadić je iznenada izašao napolje da se, kako su rekle njegove stranačke kolege, malo prošeta i nadiše vazduha. Posle petominutne šetnje vratio se skamenjenog izraza lica, bez ijedne reči. Kad se kasnije obratio javnosti, Tadić je ocenio da ulazak u parlament predstavlja objektivan uspeh za NDS, ali je istakao da lično nije zadovoljan osvojenim procentom glasova i da preuzima odgovornost, pošto je bio nosilac liste, što nije postignuto više. Nervoza se očitavala i kad su mu postavljana pitanja. Upitan o eventualnom postizbornom savezu sa SNS, Tadić je odgovorio:

– Strašno sam umoran od odgovora na besmislena pitanja. Nema nikakvog tajnog dogovora sa SNS – rekao je Tadić i dodao da zbog takvih pitanja u kampanji, koja su forsirali i mediji i pojedine stranke, nije mogao građanima da predstavi svoje osnovne ideje u vezi s razvojem Srbije.

Upitan da li bi radije bio u vlasti ili u opoziciji, kazao je: „Sledeće pitanje!”, a na pitanje da li se kaje zbog odvajanja od DS, kratko je odgovorio: „Ne kajem se” i završio konferenciju.

U ilegali – Palma zanemeo

Lider JS Dragan Marković Palma izgleda, takođe, nije dobro podneo rezultate izbora pošto se od nedelje nikom živom ne javlja na pozive. Naprednjaci su, naime, nadmašili Markovićev JS u njegovoj rodnoj Jagodini, gde je deceniju bio dominantan. SNS je osvojio oko 47 odsto glasova, a koalicija SPS-PUPS-JS 37,5 odsto.