Tragikomedija u Skupštini: Častili se Selaković i Živković, a onda se umešao i Zoran Babić!

'Neko ko nije sposoban da položi pravosudni ispit, državni ispit, ko nije sposoban da radi bilo šta drugo, nego mu se zbog toga ostavi mesto ministra pravde, ne može nikome da soli pamet' ispričao je Živković.

Ministar pravde Nikola Selaković pozvao je juče tokom skupštinske rasprave lidera Nove stranke Zorana Živkovića da uporede fakultetske diplome jer je ovaj prethodno rekao da je “nekome ko nije bio sposoban da položi pravosudni ispit ostavljeno mesto ministra pravde”.

– Neko ko nije sposoban da položi pravosudni ispit, državni ispit, ko nije sposoban da radi bilo šta drugo, nego mu se zbog toga ostavi mesto ministra pravde, ne može nikome da soli pamet – ispričao je Živković.
On je pozvao Selakovića da ukoliko zna nešto što je nelegalno, a tiče se privatizacije Duvanske industrije Niš i Luk Oila-a to kaže nadležnim organima, istakavši da će sada biti usvojen i novi zakon (o uzbunjivačima) koji će, kako je rekao, “ministra da okuraži”.

– Takvih amatera čiji je prvi posao bio da izigravaju velike naučne, stručne, patriotske i državne veličine nagledao sam se ja i ovaj narod u zadnjih 20 i nešto godina. I znamo kuda idu i kako se završava njihova karijera – istakao je Živković.

Na to ga je Selaković, koji je ranije konstatovao da bi stvari bile drugačije kada je reč o pomenutim privatizacijama da je postojao zakon o uzbunjivačima, pozvao da uporede diplome.

– Ja pozivam onoga ko je pomenuo moju funkciju da sednemo i uporedimo naše diplome, da uporedimo institucije na kojima smo ih stekli, da sednemo da uporedimo ocene koje smo dobijali, da sednemo da uporedimo vreme u kojem sam ja ministar pravde i vreme kada je recimo neko bio nekim nesrećnim užasnim slučajem okolnosti predsednik vlade – odgovorio je Selaković.

On je dodao da će bez problema pokazati svoju diplomu sa osnovnih i sa postdiplomskih studija sa najstarijeg Pravnog fakulteta.

Takođe, Selaković je odbacio navode da je Agencija za borbu protiv korupcije podnela vladi predlog za njegovu smenu, objasnivši da ta institucija ne može podnositi predloge ni za čiju smenu već može da daje preporuku.

– Drugo, ona tu preporuku daje onome ko ministre bira, a to nije vlada – podsetio je Selaković.

Tokom skupštinske rasprave, sa liderom Nove stranke polemisao je i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić koji je primetio da bi “neko u sali žarko želeo da se stavi znak jednakosti između njega (Živkovića) i Vučića”.
– Patuljak i Golijat – uporedio je Babić.

– Ne može da se stavi znak jednakosti. Znam da bi neko izmislio i slagao, samo da se stavi taj znak jednakosti, ali neće, jer ga daju građani Srbije, a oni su na izborima legitimno stavili, ne paljenjem ove zgrade već na izborima prevagu od 50 procenata na Golijata, na onoga kome veruju – zaključio je Babić.

Živković mu je na to odgovorio da je svima u Srbiji jasno, i onima koji dobro čuju, i onima koji dobro mogu da razmišljaju o tome što dobro čuju, da je poslednja stvar na svetu koja bi mu pala na pamet je da se poredi sa Aleksandrom Vučićem.

– I ta pozicija Golijata u mitologiji je vrlo interesantna, mogu delimično da se složim sa tom definicijom, hvala vam ako ste me stavili u poziciju Davida. To je jedna dobra pozicija –rekao je Živković.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju danas o Predlogu zakona o zaštiti uzbunjivača, koji bi licima koja prijavljuju sumnju na korupciju trebalo da omogući efikasnu i delotvornu zaštitu.loading...