TRKA ZA PORODILIŠTA: Zaposleni iz Srbije, Bugarske i Hrvatske u maratonu za ČAČANSKE BEBE!

Pernod Ricard
Promo

"Bitka" traje sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena.

 

Zaposleni kompanije Pernod Ricard učestvovali su u31. Beogradskom maratonu i tom simboličnom trkom obezbedili sredstva za donaciju Fondu B92 u okviru inicijative “Bitka za porodilišta”. Zahvaljujući ovom gestu tima Pernod Ricard, opšta bolnica u Čačku dobiće pacijent monitor sa EKG-omkao i neonatalni aspirator. Ovo je treća godina zaredom da kompanija donira sredstva Fondu B92.

Zaposleni u kompaniji Pernod Ricard udružili su snage kako bi obezbedili sredstva za ovu značajnu donaciju, koja će zvanično biti uručena u narednom periodu. Ove godine su, pored zaposlenih iz Srbije, u trci učestvovali i zaposleni u kompaniji Pernod Ricard u Bugarskoj i Hrvatskoj – što je ovu inicijativu načinilo regionalnom! Pernod Ricard se nada da će spasiti mnoge mlade živote doniranjem opreme koja nedostaje bolnicama.

 

Pacijent monitor sa EKG-om je električni medicinski uređaj koji se sastoji od monitoring senzora, procesnih komponenti i ekrana koji prati i snima pacijentove vitalne funkcije (telesnu temperaturu, krvni pritisak, puls i respiraciju).

Neonatalni aspirator može sprečiti neonatalnu asfiksiju – stanje teškog deficita kiseonika u telu koje nastaje usled otežanog disanja. Ovaj aparat pomaže bebama koje pate od urođene asfiksije i čisti im gornje disajne puteve.

 

Ovo je treća godina za redom da kompanija donira opremu Fondaciji B92. 2016. godine mobilni inkubator doniran je bolnici u Jagodini, a prošle godine su bolnici u Subotici uručena 3 CTG aparata.

„Bitka za porodilišta“ je humanitarna akcija Fonda B92 koja za cilj ima da pomogne porodilištima i medicinskim centrima u Srbiji obezbeđujući im neophodnu medicinsku opremu. U okviru akcije, do sada je proglašeno 40 pobeda, što znači da je toliko porodilišta u Srbiji dobilo svu potrebnu opremu, ukupne vrednosti oko 3 miliona evra.

„Bitka za porodilišta“ će trajati sve dok sva porodilišta u Srbiji ne budu adekvatno opremljena.loading...