TUŽILI UDOVICU BATE ŽIVOJINOVIĆA: Lula mora POLICAJCIMA da plati štetu 20 HILJADA EVRA!

Lula Živojinović mora da plati 20.000 evra odštete policajcima koje su njen suprug i sin optužili da su pokušali da im iznude iskaze nakon procesuiranja "stečajne mafije".

Bata Živojinović
Wikipedia.org

Miljko Živojinović i njegov pokojni otac Bata dužni su da plate 20.000 evra odštete policajcima koje su, ranije u javnosti, optužili da su na zverski način pokušavali da iznude priznanja optuženih u postupku protiv “stečajne mafije”.

Suđeno u odsustvu

On se i dan-danas boji da dođe ovde, tortura koju je pretrpeo ušla je u srž života. Boji se da se sretne sa Srbijom, da vidi porodicu i poseti grob svoga oca. Boji se da ga neko ne uhvati s leđa i odvede u zatvor – rekao nam je advokat Todorović.

Ove tvrdnje izneo je za Kurir zastupnik porodice Živojinović, advokat Miroslav Todorović. On kaže da je odšteta dodeljena policajcima na ime naknade zbog klevete i uvrede, kao i povrede časti.

Miljko je istrpeo golgotu. Poznato je da su od njega iznuđivali priznanja na najgori način, neki inspektori i njihovi pomoćnici su ga vodali po Crnogorskom primorju i bacali u more da se udavi, da bi optužio sebe i druge. Tužili su ga za uvrede i klevete jer je rekao da su iznuđivali iskaze, pa sad mora da plati 20.000 evra – priča advokat Todorović.

Kako naš sagovornik ističe, na istu kaznu osuđen je i pokojni Bata Živojinović.

Bata je ispričao šta su radili s njegovim sinom, pa je isto tako osuđen da plati troškove i nadoknadu za uvredu časti i klevete. Tu nije kraj, nego sad tuže i Lulu, koja je zakonski naslednik svog supruga. Da li ti ljudi imaju dušu, savest – pita se Todorović.

Potucao se po svetu

Miljko je bio pod Interpolovom poternicom, 12 godina nije mogao da vidi oca, potucao se po svetu. Nije mogao da vidi Batu, koji je godinama bio u kolicima, nije mogao da ga isprati ni na onaj svet. Sve je to na Batu mnogo uticalo – dodao je advokat.

Nakon oslobađajuće presude u postupku poznatom kao “stečajna mafija”, Todorović kaže da Miljko Živojinović nije pobednik, već osoba koja je izgubila 12 godina života. Podsetimo, Živojinović koji je bio stečajni upravnik “Rada”, osuđen je na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja, ali je ovom odlukom Apelacionog suda ta prvostepena presuda preinačena.

Todorović podseća da je postupak protiv Miljka Živojinovića i drugih optuženih vođen 12 godina, a da su tokom tog vremena mnogi akteri preminuli.

Ovaj slučaj treba da bude opomena svakoj vlasti da ostavi pravosuđe da na miru radi svoj posao. Dok nije tako, živećemo u aferama, svako će moći svakoga da uhapsi bez posledica – zaključio je sagovornik “Kurira”.loading...