U Mionici napeto: Trideset policajaca dežura, do 18 sati izlaznost 62,59 odsto

Na lokalnim izborima u Mionici do 18 sati, po podacima Opštinske izborne komisije, izašlo je više od 62 odsto građana.

Predsednik Opštinske izborne komisije Miloje Stanković precizirao je da je do 18 sati glasalo 62,59 odsto od broja upisanih birača.

Stanković je rekao  i da izborni proces na glasačkim mestima protiče bez ikakvih problema.

“Incidenti koji su se dešavali su bili van biračkih mesta i za njih izborna komisija nije nadležna”, rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, za izbornu komisiju je najvažnije da se na glasačkim mestima sve odvija u skladu sa zakonom i da nema nikakvih incidenata.

Stanković je napomenuo i da su za sve incidente nadležni policija i drugi državni organi.

U centru Mionice, ispred zgrade u kojoj su smeštene prostorije stranaka prisutno je tridesetak policajaca koji preventivno dežuraju kako ne bi došlo do novih incidenata.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je danas u prepodnevnim časovima u Mionici došlo do napada na trojicu aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja, i istakao da je takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo.

Stefanović je u izjavi rekao da se, prema do sada raspoloživim informacijama, radi o nanošenju lakših telesnih povreda od strane NN lica.
Kako je istakao, policija intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja, a u Mionicu je upućen i načelnik policijske uprave Valjeva.

U Mionici pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima ima 11.981 gradjanin, a glasa se na 38 biračkih mesta.

Za 39 odborničkih mesta boriće se 117 kandidata koji učestvuju na tri izborne liste – 1. Aleksandar Vučić – SNS (koalicija sa NS, SDPS, SPO i DŠ), 2.” Ivica Dačić – SPS-JS – Snaga su ljudi” i Demokratska stranka Mionica – Milan Gavrilović Ćićovan.

Vanredni lokalni izbori raspisani su za 28. decembar nakon raspuštanja lokalnog parlamenta i uvodjenja privremenih mera pošto se saziv izabran 12. maja 2014. nije sastao više od tri meseca.