U novogodišnjoj noći LEDENO: Temperatrura od minus 12 do minus 15 stepeni

Javno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je danas sve učesnike u saobraćaju na posebnu opreznost jer se na području cele Srbije od sutra do 3. januara očekuje da napada mnogo snega uz jak vetar koji će stvoriti smetove, i uz temperaturu koja se ni danju neće dizati iznad nule.

“Putevi Srbije” posebno ukazuju da je uz vetar olujne jačine moguća poledica na kolovozu.

Vozila moraju imati zimske pneumatike i drugu opremu, a vozači treba da budu posebno oprezni, da uspore i poštuju signalizaciju.

Gradska uprava Beograda takođe je danas upozorila građane da se pripreme za hladan talas i sneg narednih dana, da ne preopterećuju električne instalacije, da čiste sneg i led s trotoara.

Vozače je upozorila da paze na pojavu leda na kolovozu, posebno u novogodišnjoj noći kada se očekuje temperatrura od minus 12 do minus 15 stepeni.

Gradska uprava je vozačima ukazala i da nikuda ne kreću ako nemaju zakonom obaveznu zimsku opremu za automobile, a ostalim građanima da tokom “ledenih dana” ne izlaze na ulicu bez preke potrebe, da bi izbegli padove.

Hidrometeorološki zavod Srbije je danas u posebnom upozorenju koje važi do 3. januara, ukazao da se u Srbiji sutra očekuje stvaranje snežnog pokrivača debelog od 10 do 30 santimetara.

Više snega se očekuje od nedelje uveče i tokom noći, od ponedeljka do subote jak mraz, a temperatura ni tokom dana neće biti iznad nule.