U SRBIJI ČAK 26 STEPENI: Vozače na putevima danas čeka OVO VAŽNO UPOZORENJE!

U Srbiji će danas biti umereno oblačno sa sunčanim periodima i temperaturom do 26 stepeni Celzijusa.

Vreme
Dnevno.rs/Petar Marković

Kiša ili pljuskovi s grmljavinom mogući su na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje, a u ostalim krajevima biće uglavnom sunčano.

Najniža temperatura u većini mesta kretaće se od šest do 15, a najviša od 21 do 26 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će danas biti umereno oblačno, toplo i vetrovito, sredinom dana i posle podne sa sunčanim periodima. Vetar će biti umeren i jak. Najniža temperatura biće oko 15, a najviša oko 24 stepena Celzijusa.

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na kardio i cerebrovaskularne bolesnike, a izvesne tegobe su moguće i kod osoba sa osetlјivim nervnim sistemom. Kod meteoropata moguća je nervoza, pospanost i bolovi u mišićima.

AMSS: Oprez zbog jakog vetra

Saobraćaj u Srbiji odvija se neometano, ali na putevima u pomoravlju, podunavlju i južnom Banatu ne treba zanemariti opasnost koju donosi košava, posebno na mostova i nadvožnjacima gde su udari najjači, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Pored jačeg jugoistočnog vetra, opasnost u vožnji donosi i opalo lišće koje se takodje zbog vetra vrlo često nalazi na kolovozu ali i na putevima kroz planinske predele i šumska područja.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih čekanja.

Na teretnim terminalima zadržavanja ima na prelazu Horgoš, gde se na izlazu iz zemlje čeka oko 120 min.

Zbog radova na popravci popravci oštećenog kolovoza na putu Beograd-Pančevo, na deonici od Sibničke petlje ka Pančevu saobraćaj će se odvijati jednom trakom.

Radovi su u toku na više deonica u Srbiji i tu je potreban dodatni oprez i poštovanje saobraćajne signalizacije, naveo je AMSS.