U Srbiji danas oblačno i kišovito, do 10 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i u većini krajeva relativno toplo za ovo doba godine, sa maksimalnom temperaturom do 10 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

U Timočkoj krajini će biti osetno hladnije, a meteorolozi upozoravaju na lokalnu pojavu poledice koja će se zadržati do utorka, 2. decembra.

U južnom Banatu duvaće košava, sa udarima olujne jačine, između 80 i 100 kilometara na čas. Jutarnja temperatura biće od tri do osam, a najviša dnevna od šest do 10 stepeni. U Timočkoj Krajini temperatura bez većeg kolebanja od nula do dva stepena.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom. Duvaće slab i umeren vetar, posle podne povremeno jak, jugoistočni, tokom noći u pojačanju. Jutarnja temperatura oko šest, a najviša dnevna oko osam stepeni.

U Srbiji će do srede biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom. U Timočkoj krajini biće oblačno i hladnije, u ponedeljak sa snegom. U košavskom području umeren i jak jugoistočni vetar, u ponedeljak i utorak sa udarima olujne jačine, u sredu u slabljenju. Od četvrtka do kraja perioda pretežno oblačno i uglavnom suvo. Temperatura oko prosečnih vrednosti za ovo doba godine. I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 30. novembar 2014.

Cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari mogu osetiti pojačane tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Nervoza, glavobolja i bolovi u mišićima su moguće meteoropatske reakcije.