U Srbiji danas oblačno, vetrovito i kišovito, ponegde sneg!

U Srbiji će danas biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, a u Timočkoj krajini sa ledenom kišom i snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

U toku noći u košavskom području može se očekivati kratkotrajna susnežica. Meteorolozi upozoravaju da će u ponedeljak i utorak u Pomoravlju, južnom Banatu i istočnoj Srbiji duvati olujni jugoistočni vetar, maksimalne brzine od 17 do 27 metara u sekundi.

Najniža temperatura biće od dva do šest, a najviša od četiri do 12, a u Timočkoj krajini od minus jedan do jedan stepen.

I u Beogradu će biti oblačno i vetrovito, povremeno sa slabom kišom. U toku noći moguća je kratkotrajna susnežica. Duvaće jak, povremeno olujni, jugoistočni vetar. Najniža temperatura dva, a najviša pet stepeni.

U Srbiji će i u utorak biti oblačno i vetrovito, mestimično sa kišom, u Timočkoj krajini sa snegom. Od srede pretežno oblačno, ponegde kratkotrajna kiša, jugoistočni vetar u slabljenju. Od četvrtka malo toplije.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 1. decembar 2014.

Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih, a naročito za osobe sa cerebrovaskularnim, psihičkim i respiratornim oboljenjima. Reumatski bolovi, neraspoloženje i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije.