U Srbiji je sve moguće: Završila kurs ‘menadžmenta u zdravstvu’, pa postala direktorka bolnice

Dobrica Purenović (50) nalazi se na čelu specijalizovane bolnice za rehabilitaciju 'Gejzer' iz Sijarinske banje. Osim toga, ona je i Megatrendov ekonomista i osoba koja je završila kurs 'menadžmenta u zdravstvu', piše Teleprompter.

Dobricu Purenović na mesto direktora specijalizovane bolnice „Gejzer” imenovala je lično tadašnja ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović iz SPS-a.

Kako piše Teleprompter, Purenovićeva je 2000. godine završila osnovne studije na Univerzitetu Megatrend, tačnije na „Univerzitetu primenjenih nauka” i ima zvanje „diplomirani ekonomista u obasti agromenadžmenta”.

S ovim zvanjem, postavljena je na mesto direktora specijalizovane bolnice za rehabilitaciju „Gejzer”.

Direktorka ove bolnice je sa diplomom ekonomiste prošla konkurs još 2012. godine, iako su se za isto mesto prijavili i medicinski stručnjaci.

– Ona ima završene osnovne studije, zapravo diplomu ekonomiste za završenim menađžmentom, odnosno, kursom. Za funkciju direktora potreban je medicinski fakultet sa specijalizacijom i najmanje pet godina radnim stažom u oblasti zdravstvene zaštite, ili diplomirani pravnik i ekonomista sa završenom edukacijom iz oblasti zdravstvenog menadžmenta, ali sa dva semestra – objašnjava jedan od kandidata za portal Jugmedia.info.

Purenovićeva je, između ostalog, završila i kurs „menadžmenta u zdravstvu”, ali kako Teleprompter navodi, „sertifikat koji je dobila je sumnjivog porekla”.

Na naš poziv, direktorka bolnice negirala je tvrdnje Telepromptera.

– To što su napisali je netačno. Da nije sve istinito i ispravno ne bih bila tu gde jesam. Mene je postavila tadašnja ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović – izjavila je za Dnevno.rs Dobrica Purenović.

Na pitanje da li je postavljena po političkoj osnovi, direktorka je kratko odgovorila: „To su nebuloze.”

Ovo je njen CV, a kako piše Teleprompter, „jedan radnik te bolnice podneo je tužbu protiv Purenovićeve zbog sumnjive diplome”.