U Srbiji pretežno oblačno i kišovito, do 12 stepeni

U Srbiji će biti pretežno oblačno, ponegde sa kišom, a u višim planinama sa snegom i maksimalnom temperaturom do 12 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren, na istoku i u planinskim predelima povremeno jak, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od četiri do osam, a najviša dnevna od osam do 12 stepeni.

I u Beogradu će biti pretežno oblačno. Tokom dana moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko sedam, najviša dnevna oko 11 stepeni.

I u petak će se u Srbiji zadržati promenljivo oblačno, ponegde sa kišom, na višim planinama sa snegom. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar, na planinama i na istoku povremeno jak.

Nakon toga će biti suvo, uglavnom sunčano do kraja sledeće sedmice, sa mestimično maglovitim jutrima, za dane vikenda i početkom naredne sedmice ponegde sa slabim mrazom. Dnevna temperatura do utorka u manjem, a krajem periodu u osetnijem porastu.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 20. novembar

Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na osobe sa cerebrovaskularnim oboljenjima i astmatičare. Pospanost, glavobolja i razdražljivost su moguće meteoropatske reakcije.loading...