U sredu izbor ministra privrede

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je sednicu Skupštine za sredu, na čijem dnevnom redu će biti izbor i polaganje zakletve ministra privrede.

Vlada Srbije uputila je Narodnoj skupštini predlog da se za novog ministra privrede izabere Željko Sertić.

Sednica će, kako je saopšteno, biti održana u Domu Narodne skupštine sa početkom u 10 časova.
Gojković sazvala deveto vanredno zasedanje skupštine

Gojković je sazvala i deveto vanredno zasedanje Skupštine Srbije za 4. septembar, kad će se razgovarati o 25 zakonskih predloga i drugih akata, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, poslanici će raspravljati o Zakonu o državnim službenicima, te izmenama Zakona o platama državnih službenika i nameštenika i Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, a i o Zakonu o državnoj upravi.

Na dnevnom redu će biti razmatrani i zakonski predlozi vezano za visoko obrazovanje, te predlog zakona o potvrdjivanju sporazuma izmedju Vlade Srbije i EU o učešću Srbije u programu Horizont 2020 – Okvirnom programu za istraživanje i inovacije (2014- 2020), ali i davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2014. godinu.

U saopštenju je navedeno da je na dnevnom redu i rasprava o predlogu zakona o osnivanju evropskog centra za srednjoročne prognoze vremena i srodnih propisa, zatim o zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

Na spisku je i predlog seta zakona vezano za saradnju Vlade Srbije sa vladama zemalja u regionu u pogledu bezbednosnih mera, te medjusobne razmene i zaštite tajnih podataka.

Takodje, poslanici će, kako je navedeno u saopštenju, raspravljati i o drugim zakonima i sporazumima koji se tiču zemalja u regionu i saradnje sa njima u oblasti socijalne sigurnosti, ekonomske saradnje, prevoza putnika …

Na dnevnom redu se nalaze i predlozi zakona koji regulišu, na primer, saradnju sa Azerbejdžanom u oblasti veterinarstva, sporazume o pozajmici izmedju Srbije i Medjunarodne banke za obnovu i razvoj, ili predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) i vojnoj operaciji Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici (EUFORRCA) u ovoj godini…