U Subotici uskoro TABLA NA JEZICIMA IZBEGLICA

Izbeglice
Beta

Državni sekretar u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja Nenad Ivanišević izjavio je da će na putu koji vodi do prostora stare Ciglane gde su smeštene izbeglice u Subotici, biti postavljena tabla na jezicima migranata na kojoj će biti navedena tačna lokacija privremenog prihvatnog centra.

 

On je kazao da je na sastanku ministara policije Srbije i Mađarske na Horgošu bilo reči i o mogućoj selekciji ekonomskih migranata i izbeglica, ali da još nije postignut konkretan dogovor.

– O tome kako će se obavljati selekcija ljudi, ja o tome sada ne mogu da govorim. Svako ko se nađe na teritoriji Srbije i zatraži pomoć od nas, mi ćemo je pružiti bez obzira da li lica poseduju dokumenta ili ne – rekao je Ivanišević.

MUP: Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom

On je dodao i da se, ukoliko se utvrdi da osoba ne poseduje registracioni dokument, obaveštava nadležna policijska uprava koja obavlja proveru tih osoba, ali, kako je rekao, “oni svakako imaju pravo na pomoć i zaštitu”.

Ivanišević je kazao da ulaz u prihvatni centar podrazumeva i određenu proceduru i da mediji za dozvolu prvo treba da se obrate Komeserijatu za izbeglice ili Ministarstvu za rad i dodao da nikome nije bio zabranjen ulazak u objekat.