U većem delu Srbije saobraćaj umeren

Saobraćaj u Srbiji od jutros je umeren, a kolovozi su mestimično vlažni zbog magle, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Slaba kiša je moguća u zapadnim i jugozapadnim predelima. Preko planinskih prevoja, mestimično duž rečnih tokova i po kotlinama, ima magle i sumaglice. U zonama s maglom, pored smanjene vidljivosti kolovozi su mestimično vlažni, a zbog nižih jutarnjih temperatura moguća je pojava poledice.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta. Do 31. oktobra, od 20.00 do 8.00, radi se na sanaciji kolovoza na
državnom putu I/A reda br. 1 (auto-put E-75) na deonici raskrsnica „Plavi Horizonti” ka Kvantaškoj pijaci, u smeru Novi Sad – Beograd. Od 21. oktobra zatvorena je naplatna stanica Smederevo na putu I A reda broj 1. Očekuje se da će radovi trajati 45 dana. Alternativni pravci su naplatne stanice Kolari i Požarevac.

Druga faza radova na Beogradskoj obilaznici u zoni buduće petlje Batajnica trajaće do 15. novembra. Saobraćaj se stranom auto-puta Novi Sad – Beograd obavlja dvosmerno, od nadvožnjaka kod preduzeća „Ivan Milutinović-PIM” u dužini od 4,3 km. Na deonici Koridora 10 (državni put IB-44) Vladičin Han – Vranje, između Gramađe i Prevalca, saobraćaj je obustavljen i preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km.

 loading...