Ukinuta službena vozila povereniku za informacije

Rodoljub Šabić, poverenk za informacije će i dalje obavljati posao kao i do sada, samo bez korišćenja službenog vozila, koj mu je oduzela Vlada Srbije.

Poverenik za informacije smatra da je ovo loš način čuvanja novca i da ukoliko žele da povećaju budžet same države, moraju da osmisle nove metode štednje. On još dodaje da bi bilo bolje da uvedu kriterijume kao što su broj kilometara, količinu goriva ili neke druge načine uštede, a ne da odobravaju ili zabranjuju korišćenje, kaže Šabić za Blic.

 

 

Kancelariji Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti stigao je prvobitno dopis kojim mu se od 15. maja zabranjuje korišćenje službenih vozila, da bi potom stigao dopis da mu se odobrava za postupke nadzora do 31. maja.

– Smatram ovakvu odluku nezakonitom i besmislenom i nastaviću da obavljam svoj posao u skladu sa Zakonom – poručio je Šabić u izjavi za Blic.

Vlada Srbije nedavno je oformila Komisiju čiji je zadatak da odobrava upotrebu službenog vozila najduže na godinu dana državnim organima i agencijama koje, prema Uredbi o načinu korišćenja službenih vozila Republike, nemaju pravo na njihovo stalno korišćenje. Vlada je usvojila uredbu 1. maja.