ULTIMATIVNI VODIČ ZA BLOKADE: Sutra će cela Srbija STATI, a evo GDE se sve okupljaju vozači koji protestuju!

protest zbog poskupljenja goriva
Dnevno.rs/Kolaž

Za Srbiju će sutrašnji petak biti teži od uobičajenih. Osim što nas čekaju celodnevno sunce i 35 stepeni Celzijusa, putevi će biti blokirani tačno u vreme kad se mnogi vraćaju sa posla.

 

Od početka godine cena goriva porasla je za čak 8,79 dinara po litru, odnosno 11,30 dinara za litar dizela. Benzin od 95 oktana sada košta 152,02 dinara po litru, evrodizela 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Vozači su zbog porasta cena najavili proteste protiv poskupljenja goriva i oni će se održati širom Srbije.

CEO SVET SE SMEJE BEOGRADU: A i vi ćete, čim vidite ovaj HIT pešački prelaz u Borči (FOTO)

Kako se navodi na Fejsbuk stranicama na kojima se protesti dogovoraju, iza njih stoji isključivo narod, a protesti će biti mirni i kulturni, bez nereda.

Blokiraće se glavne saobraćajnice, od 17 časova, na sat vremena, a oni koji ne budu mogli da se pridruže protestu na glavnim punktovima, zaustaviće svoja vozila gde god da se nađu u 17 sati u znak podrške.

Beograd
 

Detalji protesta se ugovaraju u Fejsbuk grupama posvećenim vozačima. Prema tamošnjim informacijama, vozači će u Beogradu blokirati prometne saobraćajnice, te će se okupljati na sledećim punktovima:

  • Slavija
  • Sava centar (okupljanje na parkingu, pa blokada Gazele)
  • Ušće (kod Brankovog mosta)
  • Karaburma (uključenje na Pančevački most)
  • Dedinje (kod zgrade TV Pink)

Na Fejsbuk grupama pojavljuju se smernice i za ostale gradove u Srbiji.

Prema tim informacijama, blokiraće se saobraćajnice i u Požarevcu, Obrenovcu, Boru, Zrenjaninu, Valjevu, Rumi, Šapcu, Leskovcu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji, Pančevu, Lazarevcu, Čačku, Ljuboviji, Loznici, Donjem Milanovcu i mnogim drugim gradovima Srbije.

Da razjasnimo jednom za svagda! Evo gde je u regionu NAJJEFTINIJE GORIVO i zašto to NIJE SRBIJA

Ovo su tačke na kojima će se okupljati vozači u ostalim gradovima: