UPOZORENJE: Vodostaj u porastu, moguća lokalna izlivanja

Na dvadesetak reka u Srbiji od sutra do 20. juna očekuje se porast vodostoja, a moguća su, od utorka 18. juna i lokalna izlivanja, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Vodostaji će biti u porastu sa približžavanjem granici upozoravajućih nivoa na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Ljigu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici i Ibru. Iste tendencije prognozirane su i u gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južžne Morave, na Niššavi i na Vlasini, navdeo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka “očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 18, 19. i 20. juna”, dodaje se u upozorenju.

RHMZ je za danas prognozirao za Srbiju ponegde nepogode s jakim pljuskom, gradom i vetrom. U utorak se očekuje češšća pojava kratkotrajnih nepogoda praćenih jakim pljuskom, pojavom grada i jakim vetrom, a lokalno obilnije padavine, dodaje RHMZ.loading...