Užas: Pas lutalica napao devojčicu na bazenu u Nišu, nadležni skidaju odgovornost sa sebe

Prema podacima koje je Hitna pomoć dostavila policiji, pas je devojčicu ogrebao i ugrizao za butinu, ali nije reč o "teškim povredama". Međutim, dok svedoci tvrde da su desetogodišnje dete napala tri psa, u Sportskom centru "Čair" kažu da je reč o jednom psu, koji je odmah pobegao.

Kupači na otvorenim bazenima u niškom Čairu burno su reagovali nakon što je pas lutalica u četvrtak oko 18,30h u dvorištu bazena napao devojčicu.

Prema podacima koje je Hitna pomoć dostavila policiji, pas je devojčicu ogrebao i ugrizao za butinu, ali nije reč o “teškim povredama”. Međutim, dok svedoci tvrde da su desetogodišnje dete napala tri psa, u Sportskom centru “Čair” kažu da je reč o jednom psu, koji je odmah pobegao, pišu “Južne vesti”.

Direktor SC “Čair” Dragan Perić kaže da psi lutalice, koji se okupljaju pored susednog pomoćnog fudbalskog terena, pokušavaju da se provuku kroz rupe u ogradi bazena. Zbog toga se, dodaje, vrše svakodnevne i detaljne kontrole ograde duž celog bazena.

– Ovde se desilo da je neko kuče potkopalo rupu kod odbojkaških terena, izletelo nakratko, ogrebalo devojčicu, ona je vrisnula i ono je odmah pobeglo – kaže Perić. Perić kaže da je reč o problemu koji traje veoma dugo, ali da je Sportski centar “nemoćan da ga reši”.

Na pitanje da li to znači da je ugrožena bezbednost kupača, Perić nije imao konkretan odgovor.

– Verujte da radimo sve što možemo. Nekoliko puta smo zvali šintersku službu, svakodnevno proveravamo ogradu, pojačali smo dežurstva, ali više od toga ne možemo da učinimo – kaže Perić.On dodaje da će u ponedeljak tražiti hitan sastanak sa gradonačelnikom i JKP “Medijanom” koja upravlja šinterskom službom.