UZBUNA U ALIBUNARU: Policiji prijavljeno – NESTAO ODBORNIK SNS-a, niko ga nije video VEĆ PET DANA

Predrag Belić
Printscreen

Odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Alibunar nestao je u nedelju i to je prijavljeno policiji, izjavio je za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) predsednik opštine Alibunar Predrag Belić.

 

Nakon pisanja medija o nestanku predsednik opštine Alibunar, Predrag Belić tvrdi da je bio priveden u policiju na informativni razgovor. Belić je za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE) rekao da su on i “njegovi odbornici” satima ispitivani i ocenio da je reč o uznemiravanju građana.

– Navodno je danas održana sednica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj sam isključen iz partije. Danas su odbornike i mene priveli na informativni razgovor, ne znam iz kog razloga. Davali smo izjave satima. U policiji su bili prijatni, ali šta je drugo nego uznemiravanje to što se privode u MUP odbornici Skupštine opštine Alibunar iz nekih izmišljenih razloga, tu nadomak naših kuća, u našoj opštini – kazao je Belić.

On je rekao da niko i dalje ne pominje nestanak odbornika iz mesta Lokve.

– Ja sam prijavio nestanak pošto me je porodica obavestila o tome. Dalje informacije dobija porodica, ja na to nemam pravo i zaista ne znam detalje. Uradio sam ono što je moje, a nadležni treba da rade svoj posao. Kako mi je rečeno, preduzeli su sve mere. Njega nema od nedelje od pola šest. Njegov sin nam je to javio, došli smo tamo i čuli da su ga odveli neki ljudi za Beograd, ali zaista nemam dalja saznanja – rekao je Belić.

On nije mogao da potvrdi i nezvanične informacije da su četiri ili pet odbornika iz Alibunara odvedena u mesto Banatski Karlovac u kojem inače ne žive kako na njih ne bi bilo pritisaka.

Već nekoliko meseci traju previranja u redovima vladajućeg SNS-a u Alibunaru. Spekulisalo se o tome da se većina odbornika priklonila predsedniku opštine Beliću, koji navodno nije miljenik stranke otkako je krajem prošle godine uhapšen i u pritvoru zadržan mesec dana zbog malverzacija s poljoprivrednim zemljištem, piše VOICE.

Belić je jutros, pre privođenja, za VOICE rekao da i dalje ima većinsku podršku odbornika, ali nije isključio mogućnost da je odbornik iz Lokava odvezen iz svog mesta kako on ne bi na svojoj strani imao 12 odbornika, koliko mu je potrebno za većinu.

Danas se održava sednica Skupštine opštine Alibunar.