Vaša prilika da pomognete! Uz JUNSKI RAČUN INFOSTANA stiže JOŠ JEDAN PAPIR, pažljivo ga PROČITAJTE

Infostan
Dnenvo.rs

Početkom juna građani Beograda će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune za JKP Infostan.

 

Građani dobijaju blanko uplatnicu koju mogu da popune željenim iznosom, a svojom donacijom podržavaju program Sport za sve. Kroz ovaj program UNICEF nastoji da doprinese socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kroz stvaranje mogućnosti za zajedničku igru, rekreaciju i sport.

– U Srbiji se deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom nalaze među najugroženijim članovima društva. Ova deca suočavaju se sa neprestanom diskriminacijom, imaju manje šanse da ostvare pravo na zdravstvenu zaštitu i obrazovanje i veće šanse da dožive nasilje. Samo zajdeničkim snagama ovo možemo da promenimo – izjavila je Vesna Savić Đukić iz UNICEF-a, pozivajući sve zainteresovane Beograđane da podrže ovu jednokratnu akciju. 

UNICEF će zajedno sa lokalnim organizacijama učiniti sve da se status dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u Srbiji promeni nabavkom sportsko-rekreativne opreme i unapređenjem stručnih kapaciteta zaposlenih koji se o njima staraju. Posle Beograda program Sport za sve realizuje se u Subotici, Aleksincu, Priboju, Ćićevcu i Velikoj Plani.