VERBIĆ ODLUČIO: Ko nije održao čas, OSTAJE BEZ DNEVNICE!

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić izjavio je da nastavnici u školama u Srbiji u kojima je juče bila obustavljena nastava neće dobiti dnevnice za taj dan.

– Ko nije držao nastavu, ne može da dobije nadoknadu za taj dan. To je sasvim izvesno. Ako direktori škola utvrde da postoji ozbiljnije narušavanje procesa rada, očekujem pokretanje disciplinskih mera – rekao je Verbić za televiziju Pink.

On je istakao da su najave predstavnika sindikata da neće biti zaključene ocene đacima “prazne” pretnje i da ne želi da veruje da će se to dogoditi.

– Nadam se da je obustava rada u školama završena i da se danas nastavlja rad u skladu sa zakonom. Ali to što je bilo juče ne može ostati bez posledica – naveo je Verbić povodom jednodnevne obustave rada u više od 300 škola u Srbiji.

On je kazao da ne razume poteze sindikata, jer, kako je istakao, rešenje za prosvetu su platni razredi, a do toga se neće doći štrajkom i “tako što neko neće zaključiti ocene”.

Kako je rekao, do polovine januara, kada ističe aktuelni kolektivni ugovor, biće završen novi.

– Poslali smo (kolektivni ugovor) na mišljenje zakonodavstvu i drugim minstarstvima. Ako se slože, mi smo taj posao završili – rekao je Verbić.