VEST O NAPUŠTENOM DEČAKU U BOLNICI UZDRMALA SRBIJU a pismo ove majke će vas rasplakati!

dete
pixabay.com

na blogu "vesticabezmetle" pojavio se odgovor majci dečaka koja je svoje bolesno dete pre 14 meseci ostavila na lečenju i nikada nije došla po njega...

Svako sa imalo zdravog razuma užasno je pogođen pričom koja je ozbiljno uzdrmala celu Srbiju. Komentari pljušte, traže se odgovorni a neki građani pokušavaju da pomognu nesrećnom detetu. Dok priča ne dobije epilog, ostaje da vidimo kako se ko bori sa ovom tužnom pričom, pa smo tako na internetu “naleteli” i na jedno dirljivo pismo koje delimo sa Vama.

Pismo je preuzeto sa BLOGA  “vesticabezmetle” i mi ga prenosimo u celosti:

Dečakovoj majci

Onoj koja je ostavila svoje dete u novosadskoj Dečijoj bolnici,i nije se pojavila godinu dana.Onoj,čije dete ima samo 4 godine i još više dijagnoza,i ,verovatno,najveću želju-da ga mama zagrli.Onoj,kakvih je sve više.Onoj,kojoj bi trebalo odstraniti celokupan sistem organa za reprodukciju.

Onoj koja je pijana pretukla i izgrizla svoje dvoje dece.

Onoj koja je ugušila četvoro svoje novorođenčadi čim su prvi put udahnuli.

Onoj koja je prikrivala muža i sinove koji su silovali njenu kćerku.

Onoj koja je dozvolila da joj manijak siluje trogodišnju devojčicu.

Onoj koja je,zajedno sa svojim partnerom,pretukla svog rođenog sina na smrt.

Onoj koja je….Majka?

Dete je institucija,svetinja,dar,komad tvog mesa,kap tvoje krvi,najveća sreća i najveća bol.Dar života ili Boga,svejedno je…Tvoje je da ga oblikuješ,da od njega napraviš boljeg čoveka od sebe…Tvoje je da bdiš nad svakom njegovom suzom,temperaturom,gipsom,modricom,opomenom,svađom,jedinicom,simpatijom,željom,nadom,tugom,ogrebotinom.Tvoje je da ga grliš i kad imaš gomilu veša za peglanje i punu sudoperu sudova.Tvoje je da sa njim praviš gradove od lego kockica i kad te boli glava i kad imaš gomilu problema.Tvoje je da mu obezbediš ono što mu je najpotrebnije-OSMEH.Tvoje je i da ga opomeneš kad pogreši i da ga kazniš kad zasluži.Tvoje je,pre svega,da mu daš primer.

A ti,jadni i čemerni svete,koji okrećeš glavu od dečije patnje,ćutiš i sklanjaš se jer misliš da te se to ne tiče,a guraš nos u tuđe kuhinje i tuđe krevete.Ti,koji si stigao do podruma savesti,izokrenuo sistem vrednosti i srozao se do nivoa rijalitija…Ti ,svete,treba da shvatiš da na ovoj deci ostaje budućnost,da su to neki novi predsednici,ministri,lekari,inžinjeri,ali i novi manijaci,psihopate,nasilnici i kriminalci…Sve zavisi kakav primer su im roditelji dali. Dočekaćeš,svete,možda,novi potop,kad Bog shvati da ovo ništa ne valja i da će morati sve ispočetka…