VIDEO: Amerikanci zgroženi statuom Džobsa koju je napravio Srbin

Na konkursu za skulpturu u čast Stiva Džobsa, među čak 10.200 pristiglih radova, kompanija 'Epl' odabrala je delo poznatog beogradskog vajara Dragana Radenovića. Međutim, Amerikanci su šokirani izborom i ne mogu da veruju da će ta 'nesrećna statuta biti način da se Epl seća Stiva Džobsa'.

Statua koju vidite nije šala,  počinje izveštaj o ovoj skulpturi Hafington post.

– Svako ko je ikada video bilo kakav proizvod Epla zna da je Stiv Džobs čovek koji je voleo elegantne linije i jarke boje, a ova statua ne predstavlja ništa od toga – piše Hafington post.

Autori teksta ne sumnjaju u to da je srpski vajar priznati umetnik ali kažu da niko nije van domašaja kritike.

– Pokušajmo da objasnimo sklupturu najbolje što umemo. Na njoj se može videti slovo “A” i slovo “Š”. Tu su još i brojevi O i 1. Slova i brojevi su poređani u koloni i izgledaju kao da su privučeni magnetom, kaže umetnik. Najbolje objašnjenje koje možemo da damo je da su na taj način želeli da predstave Džobsa kao “magnet” kojim je, govorili su njegovi prijatelji, privlačio svojim govorima. To je najbolje objašnjenje koje smo uspeli da nađemo – kaže autor teksta.

Hafington post piše i da je Džoni Iv, čuveni dizajner kompanije “čak zvao Radenovića da mu kaže da je veoma zainteresovan za njegov rad.”

– Očigledno je da se ljudima iz Epla svidela “nesavršenost ovog rada”, jer ni Stiv Džobs, kako smo naučili posle njegove smrti, nije bio savršen čovek –  jedno je od opravdanja koje je Hafington post pokušao da nađe.



loading...