VIDEO: Da li je ovo najkreativnija izborna kampanja do sada?

Stranka Čedomira Jovanovića pokrenula je potpuno nov način kampanje za predstojeće izbore, a u te svrhe iskoristila je rečenice iz kultnih američkih filmova u kojima glume Al Paćino, Hemfri Bogart, Kristofer Voken, Harison Ford...

Bliže se parlamentarni izbori, pa stranačka borba postaje sve kreativnija. Tako je LDP na sajtu vremeje.rs iskoristio nekoliko inserata iz najpoznatijih filmova američke produkcije kako bi glasače zabavio, angažovao i pridobio njihove simpatije za ove izbore.

Za šta je vreme, LDP pokušava da kaže u nekoliko kratkih inserata filmova iz Holivuda.

Može se reći da građane insertom iz filma „Indijana Džouns i poslednji krstaški pohod” poziva da se zapitaju kome veruju i u šta veruju. I dok DSS ima predizborni slogan „Znam kome verujem”, LDP poručuje građanima „It’s time to ask yourself what you belive in / Vreme je da se zapitate u šta verujete?”

 

Na koga LDP aludira ostaće nedoumica, ali svakako da sam naziv filma „Stand up guys” (Uspravljeni momci) poziva na akciju, a koliko radikalna i brza promena treba da bude opisano u rečenici Al Paćina „It’s time to kick some ass”.

Kad će doći do promene i kad će se pojedine „guzice isprašiti” ostaje nedefinisano ukoliko tumačimo insert iz filma “Kazablanka” i rečenicu Hemfrija Bogarta „Maybe not today, maybe not tomorrow, but soon and for the rest of your life”. Možda ne ni danas ni sutra, kako nam poručuju LDP-ovci, ali uskoro će doći do krucijalnih promena.

Ipak, insert iz filma „Pretparačke priče” u kome se pojavljuje Kristofer Voken je najtajanstveniji. Njegova rečenica „And Now, Little Man, I Give the Watch to You” (A sada ti, mali čoveče, dajem sat) na prvi pogled ne znači ništa. Ali, kapetan Kuns, koga igra Voken, vraća dečaku Buču sat koji je bio kod njegovog oca. Kuns je u preživeo Vijetnamsku katastrofu zajedno sa Bučovim ocem i vraćanje ovog sata dečaku, predstavlja ispunjenje datog obećanja.

Tim LDP verovatno želi da poruči da, šta god da se desi, oni će svoja obećanja ispuniti. Ovo je jedna od verzija tumačenja scene, a na glasačima je ostavljeno da imaju svoje viđenje.

Ne treba zaboraviti da se svaki video može pogledati i prokomentarisati na gorepomenutom sajtu, što je još jedna od novina u političkom životu Srbije.



loading...