Nakon izjave i predloga akademika Matije Bećkovića: “Predlažem da se ceo jezik sažme u dve reči. On je već i sažet, i vi već pogađate da su to reči: jebote i super!”, internet svet se 'podigao'. Tako je društvenim mrežama počeo da kruži snimak Fejsbuk korisnika 'GradualReport', na čijem se profilu nalaze urnebesni videi iz različitih oblasti.

 

Veoma energičan, elokventan i posve neverovatan momak, koji živi u Australiji pokušao je da na engleskom objasni strancima kako ”pravilno” upotrebljavati reč ”jebote”.

U kojim konstrukcijama i momentima je Srbi koriste verno je prikazao i kroz gestikuliranje i prenošenje osećaja, kako bi neko ko nije sa našeg govornog područja razumeo šta znači ”jebote”.

Je l’ i vi koristite ove reči? Evo šta Matija ima da vam poruči

Posted by Dnevno.rs on Tuesday, February 9, 2016

On objašnjava da ukoliko ste prestrašeni ili ste se zbog nečega u trenutku uplašili možete izgovoriti ovu reč. Zatim, možete je upotrebljavati i kada ste ljuti ili tužni, iznenađeni ili zbunjeni ili kada jednostavno želite da svom prijatelju stavite do znanja da vam se nikako ne dopada što kasni.

Serbian Lesson Jebo Te

pa kako ostati ozbiljan na ovaj video..i što je najbolje, frajer je 100% u pravu :Dhttps://www.facebook.com/mylemondrops Autor: Dragisha Grozdich

Posted by Drazen Jandrok – Timski do uspjeha on Tuesday, February 2, 2016

Matija Bećković je u navedenom tekstu objasnio i sledeće: ”Još nisam primetio da postoji neko pitanje na koje se ne može odgovoriti sa super ili jebote. Nema tog doživljaja koji se ne može savršeno izraziti jednom od ovih reči, pa čak i one – po potrebi – mogu biti skraćene.loading...