VIDEO: Olujno nevreme i grad veličine loptice za golf poharali opštine i sela u Srbiji

Kratkotrajno i snažno olujno nevreme pogodilo je danas oko 14 časova grad Čačak i okolna sela, kao i Kraljevo. Grad je padao u Kosjeriću, dok su u Nišu ispaljivali protivgradne rakete.

Velika količina kiše i grad veličine oraha padali su u gradu, a naročio na području čačanskih sela, Milićevci, Prijevor i Miokovci.

Prema rečima načelnika odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiše Broćića gradonosni oblak je došao iz pravca Užica i otišao je ka Trepči.

Na Trgu u Čačku voda je dopirala do članaka, a olujni vetar je oštetio i polomio pojedina mlada stabla.

Snažno nevreme pogodilo je i Kosjerić, gde je padao grad veličine golf loptica.

Jako nevreme, tokom kojeg je padao grad veličine klikera, zahvatilo je danas oko 14.30 i Kraljevo.

Gradu, kiši i olujnom vetru koji povija drveće, prethodilo je sparno vreme sa temperaturom od 33 stepena Celzijusovih.

Žitelj Tavnika Dragutin Jevtović izjavio je da je padao grad koji je bio veličine kokošjeg jajeta.

– Grad je polupao pojedine crepove na krovovima, a nekima su stradala i stakla na automobilima. Kukuruz je pretrpeo najveću štetu – kaže Jevtović.

Načelnik odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoiča Kočović, rekao je da su iz pravca Čačka naišli oblaci, spuštajući se Zapadnom Moravom ka Kraljevu.

 

Zbog snažnog nevremena koje je pogodilo Niš i okolinu, iz protivgradnih stanica se već dva sata ispaljuju rakete, prenose Južne vesti. Grad su pogodile obilne padavine, a neke ulice su poplavljenje.

Putevi Srbije upozoravaju vozače da danas budu oprezni na području Bajine Bašte, Rogačice i Ljubovije zbog očekivanih pljuskova sa grmljavinom i gradom. Iz ovog preduzeća upozoravaju vozače da budu posebno oprezni na području Kragujevca, Žagubice, Bora i Majdanpeka, gde se danas očekuju pljuskovi sa grmljavinom i gradom. Vozači treba da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju. Oblačnost će se kasnije, kako je najavio Hidrometeorološki zavod Srbije, premeštati ka Kosjeriću i Valjevu, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.loading...