VODIČ ZA SUTRAŠNJI PROTEST U BEOGRADU: Evo šta se zna – KADA se okupljaju vozači, KUDA idu i GDE dolaze (FOTO)

Protest
Beta

Ako ste planirali da idete negde ili ste se pitali gde i kada da se pojavite kako bi se pridružili protestima, ovo su korisne informacije za vas!

 

Protesti vozača nezadovoljnih cenom goriva od petka potresaju Srbiju. Bilo je blokada puteva, prometnih saobraćajnica, intervenisala je policija, a bilo je i privođenja. Na društvenim mrežama već kruže slike prekršajnih prijava koje su počele da stižu učesnicima protesta, a oni uzvraćaju – ne odustajemo!

“JESAM LI ZA OVO RATOVAO?” Priveden VETERAN SA KOŠARA iako je BEZ AUTA podržao blokadu vozača

Protest pod nazivom “Srbiju spasi, motor ugasi” održaće se sutra, 15. juna u 17h u Beogradu za kada je, ako je suditi prema onome što se priča po društvenim mrežama, najavljen opšti kolaps. 

Očekuje se dolazak građana iz cele Srbije, a na grupama se ljudi pozivaju da podrže proteste čak i ako nisu vozači jer se “cena goriva tiče svih”.

 

Foto: Facebook

Vlast kaže da je NISU, opozicija da je JESU, a evo šta kažu PRAVNICI: DA LI SU PROTESTI ZBOG GORIVA LEGALNI?

Prema za sada dostupnim informacijama, oni koji dolaze kolima skupiće se do 16 na prilazima Beogradu iz pravca Novog Sada, Niša, Pančeva, Obrenovca, Čačka i polako krenuti ga centru. 

Oni koji dolaze peške direktno će doći u 17h ispred zgrade Republičke skupštine, a očekuje se da građani odatle nastave ka Zgradi Vlade i ministarstvima u Nemanjinoj. 

Na grupama gde se poziv deli naglašeno je da je reč o protestu vezanom “isključivo i samo za cenu goriva”, kao i to da iza njega ne stoji nijedna politička organizacija ili pojedinac.