Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i "tako ušao u istoriju".

 

Desetar Vojske Srbije (VS) Srđan Ristić, koji je Ginisov rekorder po broju urađenih sklekova i nagrađeni najbolji vojnik VS, napustiće vojsku zbog lošeg materijalnog stanja ali i zbog toga što se u toj organizaciji nedovoljno poštuju dokazane vrednosti, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije (VSS).

Ovo je na žalost, primer sveopšteg stanja u VS, na koje dugo vremena upozoravamo. Loš materijalni status, organizacioni nedostaci, nevrednovanje dokazanih vrednosti pripadnika VS i niz negativnih postupanja vodećih ljudi u Generalštabu VS, imaju za posledicu da nas je u poslednje dve godine napustilo 3.000 naših kolega – navodi se u saopštenju.

Sindikat je podsetio da je desetar Ristić za sat vremena uradio 2.370 sklekova i “tako ušao u istoriju”.

U svakoj vojsci na svetu, bili bi ponosni na tu činjenicu i potrudili bi se da takav čovek dobije adekvatno rešenje za svoj problem – a u konkretnom slučaju da postane podoficir i pripadnik ‘Kobri’. Ristiću je to i obećano pre godinu i po dana. Nikada nije ispunjeno – dodaje se.

Vojni sindikat je dodao da država i vojske ne smeju da dozvoljavaju luksuz da ih napuštaju pošteni i čestiti vojnici kao što je Ristić, ne samo zbog prestiža već i zbog činjenice da takvi kadrovi predstavljaju nešto najvrednije u svakom odbrambenom sistemu.

Posle ovakvih obeshrabrujućih vesti za sve pripadnike VS, koji su u najgorem položaju još od vremena hiperinflacije devedesetih godina, krajnje je vreme da se svi nadležni u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, bez sujete i hladne glave preispitaju, kuda vodi ignorisanje svih konstruktivnih predloga VSS proteklih godina – naveo je sindikat i još jednom pozvao da se za pripadnike VS zaključi kolektivni ugovor, kako se tako nešto ne bi događalo.



loading...