Preduzeće Putevi Srbije savetovalo je vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa to preduzeće apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu oprezni u vožnji.

Na najopterećenijih putnim pravcima prvog prioriteta, autoputevima, preporučuje se oprezna vožnja zbog vlažnog kolovoza, kao i na državnim putevima prvog prioritetam, na kojima uglavnom nema snega osim na putu Kraljevo-Novi Pazar-granica sa Crnom gorom gde snega ima do pet centimetara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimatara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Užica, Ivanjice, pa se preporučuje se oprezna vožnja.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Kosova.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Mačve, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Kosova.

Na putnom pravcu I33 Kucevo-Majdampek deonica Blagojev Kamen-Majdampek ima sitnih osulina.

Na području Zaječara ima mestimično izmaglice i magle, kolovozi su vlažni i mokri na svim putnim pravcima, a na putevima trećeg prioriteta ponegde u višim predelima ima zaostalog snega na kolovozu.

Vidljivost je mestimično smanjena zbog magle, naročito u kotlinama, i na prevojima u okolini Zaječara, Bora, Knjaževca i Negotina.

Učestala pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima, najviše ih ima na putu IB-33 i na putu IB-34 duž Dunava, gde se savetuje oprezna vožnja.

Saobraćaj je uglavnom normalan na putevima prvog prioriteta, dok je na ostalim putevima delimično usporen, zbog povremene kiše i magle, kao i zbog odrona, a moguće stvaranje poledice, u ranim jutarnjim satima.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema.

Zbog posledica majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj-Gračanica, Krupanj-Radaljska Banja-Radalj, Krst-Korenite-Krupanj.

Neprohodni su, takođe, i putni pravci Granica PZP Niš/Vranje-Brestovac -Leskovac-Vladičin Han-Vranje-Bujanovac- granica sa Makedonijom i administrativna linija AP Kosovo i Metohija -Banjska.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, i proporučuje se oprezna vožnja.

Svi ostali putni pravci su suvi i saobraćaj se odvija normalno.loading...