Vozači, oprez: Putevi klizavi zbog kiše

I danas se u Srbiji očekuju kiša i povremeni pljuskovi, ponegde uz grad i jak vetar, te Auto-moto savez Srbije preporučuje vozačima da ne putuju po nevremenu, ili da izbegavaju naglo kočenje i drže veće odstojanje među vozilima.

Na većini graničnih prelaza putnička vozila se zadržavaju do 30 minuta, a na prelazu “Gostun”, na granici Crne Gore, čeka se od 60 do 90 minuta.

Auto-put E-75 je na deonici Novi Sad-Beograd sužen na mostu preko Dunava, kod Beške, gde vozila prolaze dvosmerno, a zbog radova je delimično zatvoren na tri mesta između Vladičinog Hana i Vranja, te vozila idu zaobilazno.

I dalje je zatvoren stari put Beograd-Novi Sad kod Batajnice, te vozila izdu zaobilazno.

Na državnom putu I-b reda broj 15 kod Novog Bečeja vozila na dva mesta prolaze naizmenično. Državni put I-b broj 10, Beograd-Pančevo, zatvoren je kod Pančeva te vozila idu ili kroz Pančevo, ili obilaznicom.

Zbog radova na putu I-b reda br 4, Kovin-Samederevo, vozila kod mosta na Dunavu prolaze naizmenično. Zbog klizišta je i dalje zatvoren državni put I-b reda broj 30, na 15 kilometara od Ušća ka Ivanjici.