Savetuje se da zbog pretežno vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i mogućeg stvaranja poledice, vozači prilagode brzinu kretanja uz maksimalan oprez u vožnji i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta autoputevi su uglavnom vlažni i preporučuje se oprezna vožnja i na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni i snega ima mestimično, u raskvašenom stanju, do pet centimentara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice.

Magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Zaječara, Negotina i Vranja, a na putevima u planinskim predelima zbog zaostalog snega saobraćaj je usporen.

Iz Auto moto saveza Srbije (AMS S) savetuju oprez kroz stenske useke i klisure jer su mogući odroni zemlje i kamena, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale.

Na deonicima Brzeće- Kopaonik, Jošanička Banja – Grčak, Vrnjci – Stanišinci – Grčak, Dobre Vode – Stanišinci, uvedena je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Na području Zaječara kolovozi su u nižim predelima uglavnom suvi , u višim mestimično vlažni i na putevima samo ponegde ima zaostalog snega i leda centimentar do dva.loading...