Zbog niskih jutarnjih temperatura i vlažnih kolovoza, moguća je poledica, pa se apeluje na vozače da smanje brzinu, održavaju rastojanje izmedju vozila i da naglo ne koče, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Ovakvi vremenski uslovi mogu uzrokovati veći broj saobraćajnih nezgoda, a vozačima se savetuje da posebno budu oprezni na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela.

Magla smanjuje vidljivost, a prema prognozi meteorologa, tokom dana očekuju se kiša i sneg, uglavnom u centralnim i južnim krajevima, zbog čega je obavezna upotreba zimske opreme.

Kako navode iz Zimske službe Javnog preduzeća “Putevi Srbije”, putevi prvog i drugog reda su su prohodni i mestimično vlažni sa snegom u raskvašenom stanju do pet centimetara.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Na putnoj mreži u Srbiji saobraćaj se obavlja umerenim intenzitetom.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta, navedeno je u saopštenju.loading...