Vreme danas: Sunčano i toplo, temepratura do 30 stepeni

U Srbiji će sutra tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom do 30 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Ujutro po kotlinama i visoravnima jugozapadne Srbije biće kratkotrajne magle. Duvaće slab vetar promenljivog pravca. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni. U Beogradu pretežno sunčano i toplo, sa slabim vetrom, i jutarnjom
temperaturom oko 18, a najvišom dnevnom oko 30 stepeni.

U Srbiji u utorak sredinom dana na severu, do kraja dana u većini krajeva naoblačenje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada. Do kraja perioda biće
promenljivo oblačno, u većini dana sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, naročito u četvrtak i nedelju, kada su moguće i obilnije padavine.

Od srede svežije sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine. U Beogradu se očekuje slično vreme.

Biometerološka prognoza:

Biometeorološke prilike povoljno će uticati na hronične bolesnike.
Izvesne tegobe mogu imati osobe sa srčanim oboljenjima. Nesanica i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije. Savetuje se slojevito odevanje zbog osetne razlike izmedu jutarnjih i maksimalnih dnevnih temperatura vazduha.