Srbiji ujutro mestimično sa slabim mrazem, po kotlinama na jugozapadu i jugoistoku maglovito, a tokom dana pretežno sunčano i relativno toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od minus pet na jugu i jugoistoku do šest stepeni u košavskom području. Najviša dnevna temperatura od šest na istoku do 15 stepeni na zapadu zemlje.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Duvaće umeren, jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko pet, najviša dnevna oko 14 stepeni.

U Srbiji u nedelju u severnim i zapadnim krajevima biti umereno do znatno oblačno, mestimično sa slabom kišom. U ostalim krajevima malo i umereno oblačno i suvo.

U noći između nedelje i ponedeljka, u ponedeljak i utorak biće umereno i potpuno oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom, na višim planinama i sa snegom. Biće relativno toplo, osim u Timočkoj Krajini.

Do kraja perioda preovladjivaće oblačno, postepeno svežije, mestimično sa kišom, na planinama i sa snegom. Očekuju se padavine uglavnom slabog intenziteta. Poslednjeg dana perioda susnežica i sneg mogući su i u nižim predelima.

U Beogradu se tokom narednih sedam dana očekuje umereno do potpuno oblačno i toplo vreme, a u noći između nedelje i ponedeljka slaba kiša. Padavine će biti uglavnom slabog intenziteta. U većini dana biće relativno toplo, sa umerenim jugoistočnim vetrom, krajem perioda svezzije.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike se postepeno pogoršavaju. Oprez se posebno savetuje srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama s psihičkim problemima. Kod meteoropata će razdražljivost, glavobolja i reumatski bolovi biti najizraženiji.loading...