Vršac pliva: Prodrla voda u Opštu bolnicu, voda u Izbištu nije ispavna za piće!

U Vršcu je voda još uvek ispravna za piće, ali u selu Izbište nije, saopštio je predsednik opštine Vršac.

Voda u Vršcu ispravna je za piće, ali u Izbištu nije, saopštio je predsednik opštine Vršac, Čedomir Živković, na konferenciji za novinare u Štabu za vanredne situacije. On je saopštio i da je otvorena posebna telefonska linija (013/800-533) putem koje građani mogu tražiti pomoć.

– Za kratko vreme palo je 205 litara kiše po kvadratnom metru. U narednim satima se ne očekuje porast padavina. Pratimo situaciju, upoznati smo sa problemima. Stručne službe su konstantno na terenu, rekao je Živković.

Predsednik SO Vršac Jovica Zarkula rekao je da je Štab u konstantnom zasedanju i da su zaduženja podeljena po resorima, piše „evršac.rs”.

On je dodao da je jutro bilo problema u Opštoj bolnici, jer je voda prodrla u suteren, kao i da se zaposleni u bolnici bori sa ovim problemom.

Štab za vanredne situacije je doneo odluku o formiranju komisije koja će pratiti epidemiološku situaciju na teritoriji Opštine Vršac.

Објава од Snezana Mihajlovic.

Vršačke ulice pod vodom

I Vršac se danas bori s jakim nevremenom i velikim količinama vode, a Štab za vanredne situacije u stalnom zasedanju.

– Vodostaj na brani Veliko Središte je u liniji vanredne odbrane od poplava. Brana Mesić je van linije redovne odbrane od poplava. Ekipe prate situaciju na terenu – saopšteno je iz Opštine.

Obilne padavine su poplavile ulice, a lokalni mediji javljaju da voda prodire u neke kuće, kao i da je ušla u suteren i apoteku Opšte bolnice i Doma zdravlja. Ekipe sa pumpama su poslate na teren.

Kako piše „Vršac plus”, od sinoć je na području Vršca i okoline palo rekordnih 160 litara kiše po kvadratnom metru, a mehanizacjia je poslata na najugroženije tačke u gradu kako bi se pročistili čepovi u odvodnim kanalima.

– Prema informacijama sa terena: put Vršac-Veliko Središte je zbog vode neprohodan za putnička vozila, u gradu otežan saobraćaj na pojedinim mestima neprohodan; ulica Stevana Nemanje je teško prohodna, kritične su raskrsnice kod Vršačke pivare i kod gradske pijace – navodi „Vršac plus” na svojoj Fesjbuk stranici.

Potopljeno je Kuštiljsko naselje, kao i više ulica u Margitskom naselju, Čukurmali, Irigmali i Balati. Ugrožena su brojna domaćinstva. Za saobraćaj je zatvoren i podvožnjak na Beogradskom putu.

Podestimo, nevreme koje je protutnjalo Hrvatskom, prešlo je sinoć i srpsku granicu. Obilne padavine, praćene grmljavinom i jakim vetrom, pogodile su veći deo zemlje.

Zbog nevremena je odložen i program „Kulturnog centra Vršac” do daljnjeg.

Trenutno se čeka saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije, prve procene štete, ali i prognoza za naredne sate. Inače, kiša u Vršcu je prestala da pada koko 13 časova.