Vučić: Beograd podržava suverenitet Ukrajine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beču da Beograd podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i da čini sve da po pitanju ukrajinske krize bude uz evropske partnere, pišu mediji u regionu.

– Pozicija Srbije u saglasnosti je sa međunarodnim pravom i sa pozicijom Evropske unije. Jedina razlika je što nije uvela sankcije Rusiji. Činimo sve da budemo uz naše evropske partnere. Mislim da je jasna poruka Srbije i mislim da niko nije očekivao da ćemo javno reći da podržavamo teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine – rekao je Vučić.

Kada je reč o poplavama i obnovi koja predstoji, Vučić je novinarima rekao da Srbija nema ništa protiv da nastupa zajedno sa BiH i Hrvatskom u traženju pomoći i solidarnosti od EU.

On je naglasio da će Srbija štetu proceniti zajedno sa međunarodnim organizacijama, jer želi da bude realna, ali je dodao da je prva procena EBRD-a polazila od toga da je visina štete oko dvije milijarde evra, što je, kako je konstatovao, ogromna svota za Srbiju.