Vučić i Stefanović hitno kod Nikolića, predsednik se obraća naciji u podne

Sastanak premijera Aleksandra Vučića, ministra Nebojše Stefanovića i predsednika Tomislava Nikolića završen je oko 10 časova na Andrićevom vencu. Kako je saopšteno iz kabineta predsednika, Nikolić će se obratiti naciji povodom stanja u MUP-u u 12 sati preko javnog servisa.

Do sastanka koji je počeo oko 9 časova došlo je dan nakon što je premijer Vučić rekao da mesec i po dana nakon formiranja Vlade postoje „različiti udari iz više oblasti društvenog života”.

– Sistem bezbednosti treba da služi da obezbedi povećanu privrednu aktivnost Srbiji, a ne da država sama sebi pravi krizu – rekao je između ostalog juče Vučić.

Vučić je najavio reakciju države „u najhitnijem roku”, ali nije označio ko je odgovoran za te udare.

Izjave premijera i sastanak u Predsedništvu stižu u trenutku kada u medijima traju spekulacije o smenama na visokim pozicijama u srpskoj policiji, delom zbog „slučaja Šarić”, ali delom i u svetlu poruka iz Crne Gore koje je uputio premijer Milo Đukanović rekavši da „postoji nervoza bezbednosno-medijskih struktura u Srbiji”.

Podsetimo, pre 15-ak dana sa funkcija su smenjeni načelnik saobraćajne policije MUP-a general Dragiša Simić i načelnik jedinice za zaštitu svedoka Miloš Perović.loading...