Vučić još pre tri godine obećao: ‘Kupim prnje ako za ŠEST MESECI ne bude bolje’ (VIDEO)

Aleksandar Vučić je pre tri godine, gostujući u emisiji „Crno beli svet” na Radio-televiziji Vojvodine, izjavio da „kupi prnje i odlazi sa vlasti, ako za šest meseci ne bude bolje”.

– Ja ne kažem da izbori rešavaju sve i da će teći med i mleko, ali tvrdim da će biti mnogo bolje. Ako ne bude mnogo bolje, za šest meseci sami moramo da pokupimo prnje jer su očekivanja naroda velika – izjavio je tada Vučić.

Kada mu je voditelj emisije Đorđe Vukadinović rekao da „niko do sada nije tako lako pokupio prnje, kada jednom dođe i zasedne”, sadašnji premijer je odgovorio „da je za sebe siguran da će tako uraditi”.

– Ako se za šest meseci ne vidim da Srbija ide u boljem pravcu, skloniću se odmah sam – izjavio je tada u emisiji.

Snimak u kom Vučić ovo obećava, pojavio se na sajtu portala Teleprompter.rs.

Juče se navršilo šest meseci od kada je Aleksandar Vučić premijer Srbije. Za poslednjih šest meseci, Srbija nikako nije krenula u boljem pravcu.

Ukinuti su dodaci za trudnice kao i pomoć mamama u Beogradu, a smanjene su i plate u javnom sektoru i penzije veće od 25.000 dinara.

Vučićev kabinet suočio se i sa katastrofalnim poplavama koje su u maju pogodile Srbiju, a iako su obećavali da će svi ugroženi dobiti krov nad glavom do jeseni, to se u većini slučaja nije dogodilo. Taj rok je sada pomeren „do zime”, a napolju je već dovoljno hladno.

Pored toga, Vlada je donela i uredbu po kojoj „će svi radno sposobni korisnici socijalne pomoći morati da rade ili se obrazuju da bi ostvarili to pravo”. To znači da socijalna pomoć neće biti pomoć, već mora da se zaradi. Osim toga, sve veći broj ljudi u Srbi štrajkuje. Nezadovoljni su studenti, advokati, prosvetni radnici, ratni veterani…

Danas opozicija zahteva njegovu ostavku jer je Andrej Vučić, premijer brat, navodno vlasnik privatne firme koja je u blokadi zbog neplaćanja poreza i duga od 22.5 milona dinara. Poreska uprava Srbije juče je saopštila da je identitet Andreja Vučića ukraden i da on nema veze sa navedenom firmom, iako oni ne mogu da kažu ko stoji iza te firme, jer „to nije u njihovoj nadležnosti”.

 

Sumnju da je i ovo istina baca izjava Aleksandra Vučiča 2008. godine da će se „na neko vreme povući iz politike, pošto planira da se bavi berzanskim poslovima ili da pomogne bratu u vođenju firme”.

 

Sada se postavlja pitanje, da li još uvek verujemo premijeru i da li je vama sada bolje?loading...