Vučić lupa ‘packe’ Dačiću: Neću da tolerišem kritike tvojih funkcionera

Vučić je ovaj stav izneo na sednici Vlade u sredu nakon kritika funkcionera SPS Branka Ružića na račun Vlade i Vučića povodom smena načelnika u policiji, ali i 'zbog sukoba premijera sa pojedinim stranim ambasadorima'.

Vučić je izjavio da takvo ponašanje Dačićevih funkcionera nema nameru da toleriše, piše „Blic”.

– Jasno sam poručio Ivici Dačiću da takvo ponašanje njegovih funkcionera neću da tolerišem i da kao vladajuća koalicija ne možemo tako da funkcionišemo. Pred Srbijom su izuzetno teške reforme koje moramo da sprovedemo i Vlada mora da bude jedinstvena da bi one bile uspešne. Rekao sam Dačiću da ne može da sedi na dve stolice i neka sam odluči: hoće li biti deo vladajuće koalicije ili će biti opozicija. Ne može i jedno i drugo – rekao je Vučić.

Na pitanje kako je Dačić reagovao na ove kritike, Vučić je rekao: „Nikako nije reagovao. Ćutao je”.

S druge strane, Dačić je rekao da je sa Vučićem razgovarao o izjavama pojedinih funkcionera SPS, ali da detalje ne želi da otkrije.

– Šta imam da kažem, rekao sam njemu, Vučiću, i o tome sigurno neću govoriti za medije – rekao je Dačić.

On je dodao i da je stav SPS poznat i da svako ko iznosi drugačije mišljenje iznosi svoj lični stav koji nema veze sa partijom.

– Uostalim, zato ću sazvati kongres SPS, jer socijalisti moraju da imaju jednu politiku – rekao je Ivica Dačić.

 

Dačiću niko ne sme da „izađe na crtu”

Kongres SPS neće biti održan u julu, na rođendan stranke, već do kraja godine, kaže za „Blic” lider socijalista Ivica Dačić.

On nije želeo da govori o personalnim promenama unutar stranke.

– Rano je zasad o tome. Odluke, i ne samo te, tek dolaze na red – kaže Dačić. Međutim, kako „Blic” saznaje, u SPS će biti kadrovskih promena, najverovatnije i u Predsedništvu i među potpredsednicima stranke.
Najveći gubitnik predstojećeg kongresa ukoliko mlađi kadar zauzme čelne pozicije u stranci mogao bi biti Žarko Obradović. Trenutno je on drugi čovek stranke i poslanik.

Kako sada stvari stoje, niko neće smeti Dačiću da izađe na crtu kada je reč o kandidaturi za lidera stranke.