Vučić: Niko nije jači od države

Komentarišući pisanje Kurira o tome da pemijer Crne Gore Milo Đukanović želi da stavi pod kontrolu srpske medije, premijer Srbije Aleksandar Vučić je istakao da Srbija i Crna Gora imaju najbolje odnose otkad je Crna Gora postala nezavisna država.

Vučić je naveo da je u Srbiji uvek bilo teže i drugačije baviti se politikom nego u Crnoj Gori i da se „grdno varaju oni koji misle da će kroz razne bezbednosne strukture uspeti da sruše državu i pobede državne organe”.

– Država je mnogo jača i u kratko vreme to ćete videti i sami – istako je srpski premijer i zahvalio Đukanoviću.

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović ranije je izjavio da navodi o njegovim pripremama na udar na nezavisne medije u Srbiji ne „ciljaju” njega i da veruje da će premijer Srbije Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis tih tekstova koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine.

Đukanović je u izjavi rekao da je u pitanju „najobičnija glupost i da to nema veze sa istinom”.

– Čini mi se da je to izraz obnovljene nervoze bezbednosno-medijskih struktura, uzrokovane reformama koje Srbija sprovodi. Čak verujem da ova konstrukcija nije prevashodno namenjena meni – rekao je Đukanović.

Istakao je da veruje da će njegov kolega i prijatelj u Beogradu Aleksandar Vučić pravilno dešifrovati rukopis „koji veoma podseća na onaj iz 2003. godine”.