Vučić: Nisam iznenađen lažnim doktoratom, ali hoću da vidim dokaze

Premijer Vučić izjavio da ne smatra realnim da rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović ostane na toj funkciji, ako se dokažu navodi da nema doktorat.

– Ne mislim da je realno da neko ostane rektor ako se to dokaže. Prosto ne mislim da je to moguće – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je kazao da nije iznenađen navodima da rektor Jovanović nema doktorat Londonske škole ekonomije i političkih nauka, ali da ne želi da tvrdi da je to tačno dok ne vidi dokaze.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da su ga ti navodi iznenadili, ali da ne želi da ih komentariše. Na konstataciju novinara da visoki funkcioner Dačićeve
Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović predaje na Megatrendu, ministar spoljnih poslova je kazao da na tom Univerzitetu predaju i ljudi iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke.

– Nemojte da pljujete ono u čemu smo svi zajedno učestvovali, a ja nisam – dodao je Dačić.

Podsetimo, nakon što su Jovanovićev londonski doktorat osporili srpski naučnici iz Engleske, koji su na sajtu „Peščanik” objavili tekst u kom navode da nisu uspeli da uđu u trag disertaciji rektora Megatrenda iz 1983. godine, ministar Srđan Verbić objavio je da na Londonskoj školi ekonomije nema doktorskog rada rektora Megatrenda Miće Jovanovića i pozvao ga da podnese ostavku.

Informacijom da rektor Jovanović nema londonski doktorat bili su iznenađeni zaposleni na Univerzitetu Megatrend.

Slučaj Jovanovićeve disertacije dospeo je u javnost u danima nakon što je na sajtu „Peščanika” dovedena u pitanje doktorska disertacija ministra policije Nebojše Stefanovića.

Megatrend i Stefanović su u nekoliko navrata odbacivali optužbe, a juče je Senat Megatrenda saopštio da nema razloga za postupak postupka za poništenje njegove diplome, dok je Stefanović rekao za Nedeljnik da ništa nije plagirao.