VUČIĆ O PROTESTIMA: “Što ne izađete na ulicu pa se zakačite za bandere i kažete NEĆEMO OVAKO JEFTINO DA PLAĆAMO”

Aleksandar Vučić
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je svako ko želi da protestuje dobrodošao, samo da ne krši zakon.

 

On je posle obilaska Vojne gimnazije ocenio da je protest zbog visokih cena goriva politički organizovan i da na to pozivaju opozicioni lideri.

Ja molim normalne ljude da budu trpeljivi i strpljivi, nikakvog nasilja u Srbiji ne sme da bude, nimalo ih se ne plašim – rekao je Vučić i dodao da je posao Vlade da gleda “šta, kako i šta može da uradi”.

On je rekao da opozicija govori da je protestovalo 1.000 ljudi, ali da u realnosti “dva automobila stanu ispred autobusa gradskog prevoza na Pančevačkom mestu, onda ljudi stanu iza”.

Vučić je upitao “kako to da niko ne kaže ‘Alal vera Vučiću, imamo najnižu cenu hleba'” i kako niko ne kaže da je u Srbiji struja najjeftinija u Evropi.

Cena (struje) u Srbiji je 6,64 evrocenta po kilovat satu, najjeftina posle toga je u Makedoniji 8,2 evrocenta. Što ne izadjete na ulicu pa se zakačite za bandere i kažete nećemo ovako jeftino da plaćamo. Hleb nije važan, struja nije važna, važno je gorivo i pri tome nam predavanja drže oni koji su prodali NIS – rekao je Vučić.